Tennisles jeugd

 

Voor de verschillende doelgroepen biedt Bastion Baselaar diverse soorten trainingen aan:
Bastion Tennis Kids
Junioren 12 +
Selectietraining

In het tennisseizoen 2018/2019 worden de tennistrainingen, met uitzondering van de selectie, gegeven in een drietal cursussen. 

10 september 2018 - 18 december 2018 (m.u.v. Herfstvakantie) periode van 13 weken.

19 december 2018 - 8 april 2019 (m.u.v. Kerstvakantie/Carnavals vakantie/ Open toernooi) periode van 12 weken.

9 april 2019 – 9 september 2019 (m.u.v. Zomervakantie/ Open toernooi) periode van 13 weken.

Kinderen in de leeftijd van 5 t/m 11 jaar -TENNISKIDS

BASTION TENNIS KIDS
Leuk en succesvol lesprogramma voor de allerkleinsten bij Bastion Baselaar. Een geschikt jeugdconcept ontwikkeld vanuit de KNLTB, voor kinderen in de leeftijd van 5 t/m 11 jaar. Vanaf september 2011 heeft BLTC Bastion Baselaar dit succesvolle lesprogramma voor de allerkleinsten. Met Bastion kids biedt Bastion Baselaar jeugdspelertjes (vanaf 5 jaar) leuke en leerzame activiteiten, waardoor ze eerder het tennisspel kunnen spelen dan nu vaak het geval is. Hoe? Door klein te beginnen. In drie stappen bereiden onze trainers jonge kinderen voor op het echte tennis: op een hele baan met echte tennisballen. Van Rood via Oranje naar Groen!

Spelenderwijs leren tennissen
Spelplezier en het ontwikkelen van vaardigheden, daar gaat het om. Aangepaste baanlengtes en speciale lesmaterialen zoals: stickerboekjes, scorekaarten, gimmicks en certificaten sluiten perfect aan bij de mogelijkheden en de belevingswereld van jonge kinderen.

Spelenderwijs leren ze technisch en tactisch goed tennissen.

Onze trainers zijn er klaar voor. Zij hebben een speciale cursus gevolgd. Bastion Baselaar en de trainers beschikken over nieuwe, professionele en inspirerende lesmaterialen.

Heeft u kinderen in de leeftijd van 5 t/m 11 jaar, die graag willen leren tennissen? 
Neem deel aan onze introductie lessen in het najaar (september), nieuwe jaar (januari) of in het voorjaar (april) in de tennishal van Bastion Baselaar op woensdagmiddag.

Uw kind hoeft nog geen lid te zijn van onze vereniging, pas als ze het leuk beginnen te vinden en ze echt willen leren tennissen kunt u dit doen via de ledenadministratie op deze site.

Rood
In deze eerste fase maken kinderen kennis met het tennisspel. Ze starten met het ontwikkelen van basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. De kids zijn 5 t/m 8 jaar oud. Ze maken kennis met leuke activiteiten en spelen kleine wedstrijden. Er wordt gespeeld met een spons/foam bal op een minibaan (6x12 m.). Het racket is tussen de 43 en 56 cm.

Oranje
In de tweede fase van Tenniskids wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. De kids (8 t/m 11 jaar) leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijke te kunnen spelen op een grote baan. Er wordt gespeeld op een driekwartbaan (een volledige baan die in de lengte is ingekort tot 18 meter). Er wordt gespeeld met een bal die geschikt is voor het spelen op een driekwartbaan (zachter en lichter dan een normale tennisbal). Het racket is tussen de 56 en 63,5 cm. De wedstrijden worden steeds langer.

Groen
Dit is de laatste fase in de voorbereiding op ‘hele baan’ tennis. De kinderen zijn 10 of 11 jaar. Kinderen op deze leeftijd zijn groter en in staat om de hele baan te bestrijken. Technieken, tactieken en atletisch vaardigheden worden verder ontwikkeld. De wedstrijden worden weer wat langer en het wedstrijden spelen speelt een steeds belangrijkere rol. Er wordt gespeeld met een langzame bal die geschikt is voor tennis op een hele baan en met een racket dat tussen de 63,5 en 68 cm lang is.

Tennistrainingen Bastion Baselaar voor JUNIOREN 12+
“Jeugdtrainingen” Deze worden om praktische redenen op leeftijd en beschikbaarheid ingedeeld. Wij gaan zo veel mogelijk uit van het niveau en instelling van het kind. Eventueel kunnen ze op advies van de leraar getipt worden voor het “Selectie Programma”. Dit is de wedstrijdopleiding van de vereniging. Een intensief trainingsprogramma voor de jeugd en competitie spelers met meer dan gemiddelde aanleg en ambitie voor tennis.

Selectietraining
Deze trainingen hebben een eigen trainingscyclus (meerdere malen per week) Voor deze trainingen wordt je geselecteerd door de trainers en ontvang je een aparte uitnodiging.

In het zomerseizoen wordt er op de buitenbanen (gravel) lesgegeven maar bij slecht weer (of verenigingsactiviteiten) kan altijd naar een binnenbaan worden uitgeweken zodat de training ondanks slecht weer altijd door kan gaan. Vanaf september wordt er op de binnenbanen gespeeld.

Trainingsperiodes
In het tennisseizoen 2018/2019 worden de tennistrainingen, met uitzondering van de selectie, gegeven in een drietal cursussen:

10 september 2018 - 18 december 2018 (m.u.v. Herfstvakantie) periode van 13 weken.

19 december 2018 - 8 april 2019 (m.u.v. Kerstvakantie/Carnavals vakantie/ Open toernooi) periode van 12 weken.

9 april 2019 – 9 september 2019 (m.u.v. Zomervakantie/ Open toernooi) periode van 13 weken.

De tennistrainers van Bastion Baselaar vormen een enthousiast team, dat zich kenmerkt door een deskundige en persoonsgebonden aanpak. Wij bieden tennistrainingen voor alle niveaus en alle leeftijden.  

Schrijf op tijd in !!
We starten op tijd met indelen dus hoe eerder je inschrijft, des te groter de kans dat we jou kunnen indelen op de gewenste dag en tijd. Andersom, als je laat inschrijft ben je afhankelijk van de nog beschikbare plaatsen.

Na inschrijving ontvang je een e-mail ter bevestiging.  

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

073 642 3740

Address

Meester Vriensstraat 1
5246 JS Rosmalen
Nederland