Vertrouwenscontactpersonen Bastion Baselaar

Vertrouwenscontactpersonen Bastion Baselaar

Bastion Baselaar hecht veel waarde aan een veilig sportklimaat voor al haar leden, gebaseerd op onze kernwaarden sportiviteit, respect en vriendelijkheid. Wij willen een vereniging zijn waar iedereen zich welkom voelt. Een vereniging waar iedereen lekker kan sporten en gezellig kan samenzijn. Toch kan het gebeuren dat je dat niet zo ervaart. Als dat jou gebeurt, vinden we dat heel vervelend. We vinden het belangrijk om daar als club met je over in gesprek te gaan. Dat is zeker belangrijk als het gaat om ongewenst gedrag.

Er zijn verschillende vormen van ongewenst gedrag, waaronder pesten,  discriminatie, (seksuele) intimidatie, bedreiging en gewelddadig gedrag. Maar je kunt ook problemen ervaren waardoor je niet kunt zijn wie je bent, of je kunt je buitengesloten voelen. Het is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om dit bespreekbaar te maken en actief bij te dragen aan de positieve sfeer en cultuur die past bij onze club. We benadrukken dan ook om hier open met elkaar over te communiceren. De algemene gedragsregels van Bastion helpen hierbij. Deze zijn onderaan de pagina te vinden.

Je kunt zelf met ongewenst gedrag te maken krijgen, maar je kunt het ook bij iemand anders zien gebeuren. Ook dan, bijvoorbeeld als coach, trainer, begeleider, medesporter of ouder, vragen we je om contact te leggen met één van onze Vertrouwenscontactpersonen (VCP's). Bij een vermoeden van seksuele intimidatie zijn coaches, trainers en begeleiders zelfs verplicht om dit te doen.

 

Wat doet de VCP

De VCP zal naar jouw verhaal luisteren en samen met jou kijken wat verdere stappen kunnen zijn. Soms is iets op te lossen binnen de vereniging en in sommige gevallen is het verstandig om er andere deskundigen bij te betrekken. Dit zal altijd in overleg met de melder zelf gebeuren. De VCP is onafhankelijk en jij kunt als melder anoniem blijven als je dat prettig vind. De melder en de VCP stemmen dit samen af.

 

Wie zijn de VCP's van Bastion Baselaar?

Bastion Baselaar heeft drie VCP’s aangesteld. Omdat de VCP’s niet altijd beschikbaar zijn is zo de kans het grootst dat je toch snel met iemand kan praten, mocht dat nodig zijn. Nanda Brochard, Eefje Henkelman en Yfke Wiegers zijn de Vertrouwenscontactpersonen bij onze club. Alle drie zijn ze door het NOC/NSF opgeleid en gecertificeerd tot VCP.

 

Hoe kun je de VCP's bereiken?

Via de e-mailadressen bij de foto's kun je contact leggen met één van de VCP's. Zij neemt dan binnen 24 uur contact met je op.  Let op: het e-mailadres is uitsluitend bedoeld om een afspraak te maken, niet om al te melden waar het over gaat.

 

De VCP’s van Bastion Baselaar

 

Nanda Brochard is sinds 2014 lid bij Bastion en sindsdien wekelijks te vinden op de tennisbaan. Zij woont in Den Bosch, is moeder van twee tieners en werkzaam als coach en begeleider in zorg. Je kunt haar bereiken via [email protected].

Eefje Henkelman is een èchte racketsportliefhebber. Op haar 18e maakte ze de overstap naar Bastion voor het prestatieve en de gezelligheid. Nog steeds tennist en padelt ze hier met veel plezier. En dat gunt ze iedereen, vandaar dat ze zich inzet voor een sociaal veilige omgeving. In het dagelijks leven werkt ze als zelfstandig vitaliteitscoach en adviseur. Je kunt haar bereiken via [email protected].

Yfke Wiegers is opgegroeid bij Bastion op de oude locatie bij De Vliert en is na enige omzwervingen weer terug op honk. Ze is in het dagelijks leven psycholoog en heeft haar eigen coaching en consultancy praktijk. Yfke is VCP geworden omdat ze het belangrijk vind dat iedereen zichzelf kan zijn en lekker kan sporten. Je kunt Yfke bereiken via [email protected].

 

 

Bastion Baselaar Gedragscode:

Algemene gedragsregels Bastion Baselaar.pdf

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 73 642 3740

Adres

Meester Vriensstraat 1
5246 JS Rosmalen

KVK-nummer

40215310