De regels bij Bastion Baselaar

Welkom op de site van Bastion Baselaar

Om de gang van zaken bij Bastion in goede banen te leiden gelden er bij de vereniging formele regels uit de statuten en het huishoudelijk reglement.
Daarnaast gelden een aantal extra regels welke hierna worden beschreven.

1. Gebruik van de buitenbanen

BAANREGLEMENT

Regels voor reserveren via het Electronisch Afhangsysteem  of KNLTB club app.

Voor het gebruik van de tennisbanen kunt u reserveren via het Elektronisch Afhangsysteem in het tennispaviljoen met uw KNLTB-pas/ Sponsorpas.of via de KNLTB club app. Download deze app op je telefoon en log in met je gegevens en wachtwoord die je bij aanmelding hebt ontvangen van de ledenadministyratie
- speeltijd voor enkelspel (2 personen) is 60 minuten.
- speeltijd voor dubbelspel (3-4 personen) is 60 minuten.

Zorg voor buitenbanen

Om de kwaliteit van de gravelbanen blijvend te kunnen garanderen, gelden de volgende spelregels:
Indien een gat in de baan ontstaat, maak deze dan dicht en meld dat bij de groundsman, manager of een lid van de exploitatiecommissie.
De hierboven genoemde personen zijn bevoegd de baan onbespeelbaar te verklaren voor onderhoud of vanwege weersomstandigheden.
Wanneer u de tennisbaan verlaat, dient u deze te slepen met behulp van een sleepnet. Dit dient te gebeuren op de, bij de baan aangegeven, wijze; in een rondje slepen van buiten naar binnen, zodanig dat u geen lijnen lostrekt.

Verlichting van buiten- en binnenbanen

Het barpersoneel bedient de verlichting; deze dient uiterlijk om 23.10 uur uitgeschakeld te worden (ivm de vergunning). 
In verband met de energiekosten, vragen we u om het barpersoneel te waarschuwen wanneer u van de baan afkomt en niemand na u gaat spelen. Zij kunnen de verlichting dan uitschakelen. Die geldt enkele voor de tennisbanen buiten. De lampen van de padelbanen gaan automatisch aan bij schemering.

Gebruik binnenbanen in winterseizoen (1 september-30 april)

Tijdens het winterseizoen exploiteert de vereniging op commerciële basis de binnenbanen. Zowel leden als niet-leden kunnen een baan huren; leden krijgen echter 40% korting op de huurtarieven.
Een uitzondering wordt gemaakt voor de diverse competities overdag (Match, Recht-Uit, KNLTB) als de buitenbanen onbespeelbaar zijn.
Zij mogen dan (indien beschikbaar en zonder reservering), een binnenbaan huren voor het bedrag van € 10,- per uur. De banen kunnen dus niet vooraf worden gereserveerd en moet ter plekke worden gehuurd.

Gebruik binnenbanen in zomerseizoen (1 mei-31 augustus)

Gedurende het zomerseizoen worden de binnenbanen, op een enkele uitzondering na, niet verhuurd.
U kunt dan gratis gebruik maken van een binnenbaan indien er geen buitenbaan beschikbaar is vanwege een toernooi, evenement of competitie.
U dient zich dan echter eerst bij de organisatie of de competitie-leider te melden.

Indien de buitenbanen onbespeelbaar zijn, kunt u als lid van Bastion Baselaar gratis tennissen in de hal.

Recreatief tennis tijdens evenementen

Gedurende de verschillende evenementen (dagtoernooi, weektoernooi, competitie) ontstaat er veel druk op de banen.
Dit reglement voorziet erin dat er altijd een mogelijkheid bestaat voor de recreatieve, niet-deelnemende tennisser om te spelen.
U dient zich hiervoor altijd even te melden bij het organisatiecomité of de competitie-leider. Hij/zij zal volgens de onderstaande regels handelen.

We maken hierin onderscheid tussen het winterseizoen (van 1 september tot 30 april) en het zomerseizoen (van 1 mei tot 31 augustus).

Indien een evenement plaatsvindt in het zomerseizoen, zullen er banen in de hal gratis beschikbaar worden gesteld voor de recreatieve tennisser.

Tijdens een dag- of weektoernooi in het winterseizoen, zal altijd een buitenbaan beschikbaar zijn. Indien deze niet gebruikt wordt, kan de organisatie besluiten deze alsnog te gebruiken voor het toernooi. Wanneer zich echter een recreant zich meldt bij de organisatie, zal deze baan weer worden vrijgegeven bij de eerstvolgende gelegenheid.

Tijdens een dag- of weektoernooi in het zomerseizoen, bestaat de mogelijkheid voor de recreant om gratis gebruik te maken van een baan in de tennishal. Echter alleen na aanmelding bij de organisatie.

De Voorjaarscompetitie (begin april t/m begin juni) geeft altijd enorm veel druk op de beschikbare tennisbanen, voornamelijk op de zaterdag en zondag.

Zaterdag:
In deze periode zullen op zaterdagochtend 6 buitenbanen gereserveerd zijn voor de training van de selectiespelers van 08.00 tot 10.00 uur. Tevens zijn er 2 banen gereserveerd voor recreatieve training van 09.00 uur tot 12.00 uur. Er zijn dus 5 banen beschikbaar voor recreatief tennis van 08.00 uur tot 09.00 uur en 3 banen van 09.00 uur tot 10.00 uur.

Na 10.00 uur staan de buitenbanen ter beschikking voor de wedstrijden van de competitiespelers. Indien er dan een binnenbaan beschikbaar is (afhankelijk van de halcontracten), mag deze gratis gebruikt worden door de recreant. De ervaring leert dat er vanaf 19.00 uur (uiteraard afhankelijk van wedstrijdverloop en weersomstandigheden) weer buitenbanen beschikbaar komen.

Zondag:
Op zondag zijn alle buitenbanen in gebruik voor de competitiewedstrijden vanaf 10.00 uur. Tot die tijd kan de recreant vanaf 08.00 uur gebruik maken van maar liefst 11 banen! Ook hier geldt dat vanaf 19.00 uur buitenbanen beschikbaar komen.

Voor beide dagen geldt dat indien er een binnenbaan beschikbaar is (afhankelijk van de halcontracten), mag deze gratis gebruikt worden door de recreant. U dient zich echter altijd eerst te melden bij de VCL (Vereniging Competitie Leider).

Dames- en Herenavond

Gedurende het gehele jaar, indien de weersomstandigheden het toelaten, wordt op maandagavond tussen 19.00 uur en 22.00 uur de Damesavond georganiseerd. Op woensdagavond is het dan de beurt aan de heren van 19.00 uur tot 22.00 uur.

Zij hebben de beschikking over buitenbaan 1 t/m 4, mits er minimaal 8 buitenbanen bespeelbaar zijn. Indien alleen de verwarmde banen 1 t/m 4 bespeelbaar zijn, hebben zij slechts de beschikking over baan 1 en 2. Dat geldt tevens voor de periode van 1 maart tot 1 juni, waarbij zij gedurende het zomerseizoen ook de beschikking hebben over 2 binnenbanen.

Training

Vanaf begin april tot begin september (met uitzondering van de zomervakantie), zullen de trainingen worden afgewerkt op twee banen met uitzondering van de zaterdagen waarop de Voorjaarscompetitie wordt gespeeld. Op die dagen zullen de trainingen worden verplaatst naar de hal, m.u.v. de selectietrainingen die op voornoemde dagen zullen plaatsvinden tussen 08.00 en 10.00 uur.

Een uitzondering wordt gemaakt voor competitietrainingen. Indien de 2 banen voor trainingen dan niet genoeg zijn, dan mag er gebruik worden gemaakt van 2 extra banen (baan 7 en 8 ).

Verhuur buitenbanen aan niet-leden

Indien er banen beschikbaar zijn overdag tussen 09.00 en 18.00 uur, kunnen niet-leden een buitenbaan huren. Op rustige momenten kan dit ook in de avond. Een baan huren kan via Meet&Play. 
Niet-leden hangen af met een tijdelijke pas, welke verstrekt wordt door het barpersoneel.
Verhuur is NIET mogelijk tijdens toernooien, evenementen en competitie.

Introduceren

Als Bastion-lid mag u maximaal 4 keer per jaar een speler introduceren.
In de maanden April, Mei en Juni alleen overdag tussen 09.00 uur en 18.00 uur en is het taref € 6,25,- indien er buitenbanen beschikbaar zijn. In de resterende maanden is er qua tijd en dagen geen restrictie bij het introduceren.
Na 19:00 uur en in het weekend is het tarief € 6,25,- per uur. 

Introduceren is NIET mogelijk tijdens toernooien, evenementen en competitie.

Er dient afgehangen te worden met een tijdelijke pas welke u wordt verstrekt door het barpersoneel of via KNLTB app kiezen voor "introductie" als speler.

Schoeisel binnenbanen

Ter voorkoming van extreme slijtage van het tapijt in de hal is het UITSLUITEND toegestaan om met het juiste schoeisel de hal te betreden. Uw schoenen dienen tevens schoon te zijn.
De manager, groundsman, bestuursleden, leden van de exploitatiecommissie en het barpersoneel kunnen en zullen u de toegang tot de hal ontzeggen indien u niet de juiste schoenen draagt!

2. Bar en keukendiensten

De bar- en keukendiensten op Bastion Baselaar worden voor het overgrote deel verzorgd door de leden van de vereniging. Leden ouder dan 75 jaar zijn niet verplicht om bardiensten te doen.

Verplichte bar- en keukendiensten
Voor de overige leden gelden de volgende verplichtingen:
- Alle seniorleden moeten minimaal 2 diensten draaien.
Financiele zaken rond bar-, keuken-, onderhoudsdiensten: Afkoop per dienst: €50,00
 

Hoe weet je wanneer je bardienst moet draaien?
Bij de inroostering van je bardienst noteer je uiteraard je bardienst in je agenda. Mocht je onverhoopt toch vergeten wanneer je je bardienst hebt afgesproken, je ontvangt een week en een dag voor aanvang van de dienst een reminde per mai.

3. Openingstijden

Bastion is elke dag van 9:00 tot 24:00 geopend. Mochten er om 21:00 uur geen spelers op het park aanwezig zijn, dan mag de bardienst om 21:00 uur het tennispark sluiten.

Uitzonderingen:
24 december tot 14:00 uur
25 december (gesloten)
26 december (gesloten)
31 december tot 17:00 uur
1 januari (gesloten)

De sluitingstijd van 24:00 voor de vereniging is door de gemeente opgelegd en geldt voor alle sportverenigingen in Den Bosch. De gemeente geeft zes maal per jaar toestemming voor een latere sluitingstijd.  Het bestuur kan/zal daarvoor evenementen aanwijzen.

4. K.N.L.T.B. Ledenpasjes

Om bij Bastion te kunnen spelen heb je een K.N.L.T.B.-ledenpasje nodig. Vanaf 2024 is dit een digitale ledenpas. Deze vind je in de KNLTB club app. 

Controle op speelgerechtigheid
Ter controle van iemands speelgerechtigheid kunnen de bestuursleden, de manager, de groundsman en het barpersoneel je op het park vragen naar je K.N.L.T.B.-ledenpasje of een ander bewijs van speelgerechtigheid.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 73 642 3740

Adres

Meester Vriensstraat 1
5246 JS Rosmalen

KVK-nummer

40215310