KNLTB Instroomtraining

Cluboverstijgende training voor 7 t/m 10 jaar
Vanaf september 2021 gaat onze trainster Jitte Robben bij Bastion Baselaar gezamenlijk met de KNLTB instroomtrainingen organiseren voor kinderen van 7 tot en met 10 jaar. Gezamenlijk met tennisleraren en andere tennisscholen wil de KNLTB een betere route naar de top faciliteren voor spelers met potentie. Dit moet de toekomst van het Nederlandse tennis versterken. De KNLTB is hierdoor actiever betrokken bij kinderen met cluboverstijgend niveau in de leeftijdscategorie 7 tot en met 10 jaar.

Kinderen met club overstijgend niveau. De instroomtrainingen zijn aanvullend op clubtrainingen, zodat kinderen ‘gewoon’ lid kunnen blijven bij hun vereniging en toch worden aangesproken in hun behoefte om nóg beter te worden in tennis. Deze additionele training komt ten goede aan het spelplezier van de kinderen, waardoor ze ook weer langer lid blijven van de eigen vereniging en meer wedstrijden zullen spelen. Voor de KNLTB is dit tevens een manier om talent te herkennen. De instroomtrainer houdt intensief contact met de KNLTB over de ontwikkeling van de spelers. Daarnaast brengen we de ouders meer bij elkaar, zodat ze kennis met elkaar kunnen delen omtrent jeugdtennis.

Instroomtrainingen worden op twee niveaus gefaciliteerd: oranje (7/8 jaar) en groen (9/10 jaar) waarbij een uitgangspunt is dat een trainingsgroep bestaat uit 8-10 gelijkwaardige kinderen. De instroomgroepen worden samengesteld tijdens een voorspeeldag.

Voorspeeldagen om groepen samen te stellen. Voordat de trainingen in september 2021 beginnen, moeten er eerst groepen worden samengesteld. Dit gebeurt door middel van een voorspeeldag. Deze voorspeeldagen vinden in juni/juli plaats. Zodra er meer informatie bekend is, wordt dat ook op deze website geplaatst. Door het organiseren van voorspeeldagen onder de vlag van de KNLTB worden kinderen uit de regio uitgenodigd om deel te nemen aan wedstrijden/activiteiten volgens het Tenniskids-concept. 

De KNLTB en instroomtrainer brengen samen de kinderen in beeld die in aanmerking komen voor instroomtrainingen. De instroomtrainer is verantwoordelijk voor de eerste selectie van de Instroomgroepen direct na afloop van de Voorspeeldag(en). De KNLTB geeft de laatste goedkeuring.

Het landelijke netwerk van de instroomtraining bestaat uit 48 instroomlocaties per seizoen 2021/2022

Inschrijfformulier KNLTB instroom training

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 73 642 3740

Adres

Meester Vriensstraat 1
5246 JS Rosmalen

KVK-nummer

40215310