Reglement

Rood, Oranje en Groen toernooi Bastion Dragons Cup 
Er word gespeeld in verschillende categorie: Rood (miniveld), Oranje (3/4 lengte) en Groen (Hele lengte). Voor de beginnende en half gevorderde tennissers is er de recreatieve 2 categorie. Voor de ervaren en gevorderde spelers hebben we de wedstrijd 1 categorie. Je dient je voor elk toernooi opnieuw in te schrijven. 

Begrippen:

 • DSS: Dynamisch Speelsterkte Systeem
 • Categorie 2: voor de beginnende en half gevorderde spelers
 • Categorie 1: voor de ervaren en gevorderde spelers 

Algemene regels

 1. De 5 toernooien worden gespeeld volgens de regels van de KNLTB, maar tellen niet mee voor het DSS. Ieder afzonderlijke toernooi dag in de 1 categorie telt mee voor de finale dag.  Op de finale dag verloten we in alle categorieën diverse prijzen op basis van het aantal deelnames. Voor elke deelname doe je mee aan de loterij.
 2. Op de website van Bastion Baselaar worden onder de Bastion Dragons Cup de wedstrijddata gepubliceerd. Data voorjaar en zomer volgen later afhankelijk van de KNLTB planning
 3. Er wordt gespeeld op basis van de leeftijd van 2021.
 4. Er wordt gespeeld in de volgende categorieën: Rood 1 en 2; geboren in 2015 of later Oranje 1 en 2; geboren in 2014 t/m 2012 Groen 1 en 2; geboren in 2011 t/m 2009,  uitzonderingen worden gemaakt voor kinderen met een KNLTB paspoort voor de betreffende kleur. Zij spelen in een hogere kleur onderdeel in de categorie 1.
 5. Categorie rood speelt met stage rood ballen, categorie oranje speelt met stage oranje ballen en categorie groen speelt met stage groen ballen.
 6. Het inschrijfgeld voor de toernooitjes bedraagt € 2,50 per speeldag.  Dit dient bij de wedstrijdtafel contant en gepast te voldaan voorafgaand aan de 1ste wedstrijd
 7. Ondersteuning van de ouders is nodig om de wedstrijdjes goed te laten verlopen. In het bijzonder bij de meer beginnende spelers, bij rood en oranje 2.
 8. Inschrijving is mogelijk via deze site. De inschrijving sluit de donderdag voor aanvang van het toernooi. Deelnemers ontvangen een bevestiging van hun inschrijving. En 1 dag van te voren een reminder met de specifieke toernooi-dag informatie.
 9. De wedstrijden worden gespeeld in poulesysteem en er wordt op tijd gestart. Dit wordt centraal gecoördineerd.

Spelregels  

 1. Alle wedstrijden starten op tijd. Dit wordt centraal aangegeven.
 2. Er wordt uitgegaan van een tiebreak telling: Degene die het eerste 2 tie-breaks wint heeft gewonnen.   De tiebreak speel je tot de 7, bij oranje en groen met 2 punten verschil bij Rood is er bij 7 altijd een winnaar en spelen we 3 tie-breaks.   Bij rood serveer je om de beurt na 1 punt. Bij oranje en groen serveert men eerst 1 punt en daarna om de beurt steeds 2 punten.
 3. De maximale inspeeltijd bedraagt vijf minuten. Dit dient men zelf in de gaten te houden.
 4. Tossen voorafgaand aan de wedstrijd bepaald wie er mag beginnen met serveren.
 5. Na afloop dienen beide spelers de stand door te geven aan de wedstrijdleiding.

Plaatsing finaleweekend

 1. Plaatsing voor het finaleweekend is alleen maar mogelijk als u zich hebt ingeschreven voor de categorieën. Groen 1, Oranje 1 en Rood 1.
 2. Op basis van een ranglijst is het mogelijk om je te plaatsen voor het finaleweekend. De ranglijst wordt na ieder toernooi bijgewerkt en gepubliceerd op www.bastionbaselaar.nl en gedeeld via sociale media kanalen van de club
 3. De puntentoekenning per toernooi in de 1 categorieën is afhankelijk van de poule grootte. In het onderstaand schema staat de puntentoekenning weergegeven:

  Eindstand/deelnemers 5 4 3
  1 5 5 5
  2 3 3 2
  3 2 1 0
  4 1 0 nvt
  5 0 nvt nvt


  Bij elke deelname ontvang je een bonus punt. (Als je 5 keer deelneemt heb je dus altijd 5 punten)
 4. Het finaleweekend wordt per categorie gespeeld met acht spelers. De beste 6 op basis van de ranglijst plaatsen zich direct voor het finaleweekend. Bij een gelijke stand wordt er naar de DSS rating gekeken. Mocht dat ook gelijk zijn dan volgt plaatsing op basis van loting. Daarnaast heeft de wedstrijdleiding het recht om twee spelers aan te wijzen, zogenaamde wildcards 

Slot  

 1. In gevallen waarin het wedstrijdreglement niet voorziet, beslist de wedstrijdleiding
 2. De op dat moment geldende maatregelen van RIVM rondom Corona zullen we altijd respecteten
 3. Voor vragen/opmerkingen kunt u contact opnemen via [email protected]

 

Reglement Speeldata en inschrijven Stand

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 73 642 3740

Adres

Meester Vriensstraat 1
5246 JS Rosmalen

KVK-nummer

40215310