Bastion Baselaar voorziet buurt van groene stroom

07 september 2019


Op het dak van Bossche tennisvereniging Bastion Baselaar liggen inmiddels 1400 zonnepanelen. Hiermee worden 122 huishoudens van groene stroom voorzien.

“Hiermee zijn wij volgens mij de eerste tennisvereniging van Nederland die op zo’n grote schaal zonnestroom opwekt”, vertelt Huub ter Beek van Bastion Baselaar. Het project heeft bijna een half miljoen euro gekost.

Crowdfunding
Voor een deel van deze kosten is eerder dit jaar een crowdfunding opgestart. Doel van dit initiatief was om de buurt en het verenigingsleden actief te betrekken bij het project door ze (deels) eigenaar te maken van een zonnepaneel. “Die crowdfunding was echt een onverwacht succes”, aldus projectontwikkelaar Paul van Dillen.

De 1372 zonnepanelen op het dak van de tennisvereniging wekken natuurlijk veel meer stroom op dan dat de vereniging zelf ooit zou kunnen gebruiken. Geschat wordt dat de tenniszalen maar 15 procent van de opgewekte stroom verbruiken. De rest is dus beschikbaar voor de buurt.

Vergroenen sport
Voor Bastion Baselaar is dit project slechts een deel van de verduurzaming. Zo is de club al overgegaan op LED-verlichting voor een groot deel van de zalen. “Dat dit project nu is afgerond is mooi, maar we blijven altijd op zoek naar nieuwe manieren om onze sportvereniging groener te maken”, aldus Ter Beek.

Klik hier voor de uitzending vanDTV

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 73 642 3740

Address

Meester Vriensstraat 1
5246 JS Rosmalen