Padel

Padel is een snel in populariteit groeiende racketsport die zich het best omschrijft als een combinatie van tennis en squash. Deze racketsport, al razend populair in Spanje en Zuid-Amerika, begint zich langzamerhand ook in Nederland te ontwikkelen. Je speelt het als dubbelteam op een veld van 20 x 10 meter dat is omgeven door een glazen wand en hekwerk. Je kunt zowel binnen als buiten terecht.

Het bestuur van Bastion is al enige tijd bezig met plannen voor de toekomst. Eén van die plannen is het aanleggen van twee Padelbanen. Padel is een hippe laagdrempelige racketsport en de snelstgroeiende sport van Nederland. Op de ALV van november is dit plan goedgekeurd!
Wel moeten we het geld nog bij elkaar krijgen. Het plan is om hiervoor ledenobligaties uit te geven. Dit is een manier van financiering die met succes is beproefd bij onder meer Hockey club Den Bosch en de Tennis Vereniging TECO in Oisterwijk. Het geld wordt door leden/vrienden/familie/etc aan de vereniging geleend tegen een leuke rente. Dit scheelt de club kosten en tijd en biedt extra flexibiliteit.

Wil je ook:
- De club helpen verder te groeien
- Binnenkort een keer Padel proberen bij Bastion of anderen die gelegenheid geven
- Een mooi rendement van 4%

Lees dan vooral verder, hier volgt wat meer uitleg:

Wat is Padel?
Padel is momenteel de snelstgroeiende sport van Nederland. Het is een soort combinatie van tennis en squash. Het wordt gespeeld op een kleine tennisbaan, met aan de achter- en zijkanten een wand, er wordt altijd gedubbeld (dus met 4 personen op een baan). Het is een laagdrempelig spelletje dat zowel voor beginners als gevorderen heel aantrekkelijk is. Padel valt sinds kort ook onder de KNLTB en afgelopen voorjaar is de eerste padel-competitie gespeeld. Meer over padel kun je onder andere vinden op de website van de KNLTB. https://www.knltb.nl/tennissers/padel/

Waarom Padel bij Bastion?
Padel is een waardevolle aanvulling op de mogelijkheden die Bastion aan haar leden biedt en bovendien een unieke kans om nieuwe leden te trekken en meer activiteiten op het park te creëren. Ook kunnen we op deze manier de financiën van Bastion versterken.
De paar van de voordelen op een rijtje:
- De huidige leden krijgen de mogelijkheid te geven om naast tennis ook padel te spelen. 
- Bastion trekt nieuwe leden aan die padel willen spelen (tennissers en niet tennissers). 
- We krijgen meer bezoekers op het park door padelfaciliteiten en ook tijdens padel-toernooien en competitie (denk hierbij ook aan extra bar-omzet)
We verwijzen je graag naar het bijgevoegde business plan en de file padelcijfers voor meer uitleg en achtergrond.

Ledenobligaties: Hoe werkt het?
Bastion wil de padelbanen financieren door 100 ledenobligaties van €1000,- uit te geven. De leden (en vrienden of bekenden) wordt de gelegenheid geboden om obligaties met een waarde van €1000 per stuk te kopen. Deze worden in 10 gelijke jaarlijkse termijnen (annuïteiten) van €123,29 worden terugbetaald. Na 10 jaar is dan de hele obligatie plus een rente van 4% per jaar terugbetaald. Alle details en natuurlijk het inschrijfformulier zijn opgenomen in de file “documenten ledenobligaties Bastion Baselaar”.

Communicatie en vragen
We hopen van harte dat jij en/of mensen uit je omgeving interesse hebben in één of meerdere obligaties. Op deze manier kan de vereniging haar aantrekkelijkheid voor bestaande en nieuwe leden vergroten, terwijl de investeerders een mooie rente van 4% krijgen. Inschrijven kan tot 15 januari.
Inschrijvingsformulieren en vragen of opmerkingen kun je richten aan [email protected] (cc naar [email protected]). Veel gestelde vragen en de bijbehorende antwoorden zullen op de website worden geplaatst. Hier zijn ook alle documenten die aan deze mail zijn toegevoegd nog eens te vinden. Mocht er behoefte zijn aan mondelinge uitleg kan dit ook via de mail kenbaar gemaakt worden. Mocht er meer behoefte zijn aan een nadere toelichting dan zal er nog een informatieavond georganiseerd worden.

Met sportieve groet,
Bestuur Bastion Baselaar.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

073 642 3740

Address

Meester Vriensstraat 1
5246 JS Rosmalen
Nederland