Nieuwsbrief april 2024

07 april 2024


Voorjaarscompetitie van start   

Op 1 april zijn we van start gegaan met de Voorjaarscompetitie.  Bastion speelt met 35 senioren en 17 jeugdteams de tenniscompetitie én met 32 senioren en 3 jeugdteams de padelcompetitie.    

De voorjaarscompetitie is één van de drukste en gezelligste periodes bij Bastion. 
Wij wensen iedereen die meedoet veel plezier en sportiviteit!
En help elkaar, en ons, als je ziet dat het nodig is: dan wordt het vast een succes!    

Speel je geen competitie?
Het vrijspelen is op sommige dagen wat moeilijker. Later op de avond zijn vaak wel banen beschikbaar, en onze binnenbanen liggen er gelukkig ook nog. Bij onze nieuwsberichten staat een stukje over vrijspelen tijdens de competitie en wat meer informatie over de data en tijden: Bastion Baselaar - Wat betekent de voorjaarscompetitie voor vrij-spelers?   

Onderhoud banen   

Onze banen liggen er weer top bij! 

In maart hebben we gravelbanen 9 en 10 helemaal vernieuwd en hebben de gravelbanen 1 t/m 8 het jaarlijks groot onderhoud gehad.   

Het onderhoud wordt, zeker tijdens de competitie, dagelijks bijgehouden; We walsen, vegen en sproeien wat aan :-) Ronald Smit en Joep Lievers zijn sinds het onderhoud elke dag bezig. Dank mannen!  

Mocht je nu tijdens het spelen een afzetkuiltje maken, zorg dan dat je het gravel weer even teruglegt en aanstampt. Op deze manier blijft de baan langer goed en heb je er meer plezier van.  

Groundsman/woman gezocht
Helaas hebben we afscheid moeten nemen van onze groundsman Kenny. Dus, zoeken we nog een enthousiasteling die ons team wil versterken. Lijkt je dat wat? Mail dan naar Otto of Bouwke ([email protected] of [email protected])   

Start Jeugdcommissie Bastion  

Het is super als een groep mensen samen opstaat om iets te organiseren voor de jeugd. Al lange tijd proberen we weer een nieuwe start te geven aan de jeugdcommissie, en dat is nú gelukt. Dank iedereen die een stapje naar voren heeft gezet om dit met elkaar op te pakken.

De nieuwe commissie gaat 4 toernooien opzetten en zal zich natuurlijk ook inzetten voor het werven van nieuwe jeugdleden. Op de agenda dit jaar staan: de jeugdclubkampioenschappen, het Ouder-Kind toernooi, het Glow-in-the-dark toernooi en het oliebollentoernooi.  

We zijn druk bezig met de voorbereidingen en zullen snel onze plannen delen met jullie!  

Update Padel  

Het bestuur is , samen met mensen uit de padelcommissie, al geruime tijd bezig om uitbreiding van onze padelbanen te organiseren. Verschillende initiatieven zijn opgezet om de druk op de padelbanen te reguleren zodat we optimaal gebruik kunnen maken van de 4 banen door een zo groot mogelijke groep leden.  We beseffen ook dat uitbreiding nodig is.    

Als bestuur zijn we al een tijd terug gestart om deze uitbreiding te realiseren. Eerste stap in dit traject is het verkrijgen van een vergunning bij de gemeente. De aanvraag hiervoor is 18 juni van afgelopen jaar ingediend en ondanks vele telefoontjes en toezeggingen vanuit de gemeente is er tot op heden geen uitsluitsel op de aanvraag.
Recent heeft de gemeente (loket sportzaken) in samenwerking met de KNLTB een avond georganiseerd voor tennis- en padelverenigingen binnen de gemeente Den Bosch over de problemen waar deze verengingen tegenaan lopen bij uitbreiding van padelbanen. Vrijwel elke vereniging heeft te kampen met dezelfde problemen: het verkrijgen van een vergunning. Het blijkt een bijna onmogelijke ambitie te zijn voor tennis- en padelverenigingen om uit te breiden. Betrokken verenigingen zijn zich aan het organiseren om zo meer invloed proberen te krijgen bij de gemeente, maar ook dit zal enige tijd in beslag nemen.  

Zodra er een update is vanuit de gemeente, zullen wij jullie daarover informeren.  

Wij blijven op zoek naar mogelijkheden tot uitbreiding en hopen op enig moment onze ambitie te kunnen realiseren: Meer padelbanen bij Bastion Baselaar!  

Meerjaren Onderhoudsplan (MJOP)  

Er gebeurt voor en achter de schermen heel wat aan ons meerjaren onderhoudsplan. Daarin staan/stonden een aantal grote en kleinere zaken die we aan moeten/willen pakken dit jaar. Onder andere zijn dat werkzaamheden voor de energietransitie en onderhoud aan het park plus paviljoen.    

Afgelopen maanden is er hard gewerkt aan:

  • ons nieuwe warmte/koelsysteem. Er zijn twee grote airco's geplaatst in het paviljoen.  
  • een nieuwe bar. Er rest nog wat afwerking en er komt een bovengedeelte, maar dat zal na de competitie worden opgepakt.  
  • Een ge-updatete muziekinstallatie en een ander kleurtje op de muren van ons paviljoen.  

Toernooien

Er komen een aantal grote toernooien bij Bastion aan de komende maanden. Doe vooral gezellig mee, of kom sfeer proeven en wedstrijden kijken. Altijd leuk.   

Van 29 april t/m 4 mei vindt de Junioren tour Goud plaats bij Bastion Baselaar. Voor de leeftijden onder 12 en 15-16 jaar. Ook vindt dan het open jeugdtoernooi plaats. Inschrijven kan via toernooi.nl.

Van 29 april t/m 5 mei vindt het JUST PADEL P250 toernooi plaats. Het toernooi heeft zowel open als gesloten (kwalificatie) categorieën. De P250 staat voor het ranglijsttoernooi. Dat betekent dat enkel de hoge categorie spelers mee kunnen doen. Super leuk ook om te kijken dus!
Meedoen voor de andere categorien kan in het open toernooi. Het toernooi is erg populair, dus het kan zijn dat we moeten loten bij teveel inschrijvingen. Je kunt je inschrijven via de QR code op de posters of via toernooi.nl.  

Van 3 t/m 9 juni vindt de 70ste editie van het Sourcy Vitaminwater Pinkstertoernooi plaats. Hét graveltoernooi van Brabant. Doe vooral mee! Je kunt je inschrijven via de QR code op de poster of via toernooi.nl. Voor de jeugd is dit het NRT500, daarvoor kun je hier inschrijven. 

 

Dat was het voor nu. Geniet van het voorjaar en tot de volgende!

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 73 642 3740

Adres

Meester Vriensstraat 1
5246 JS Rosmalen

KVK-nummer

40215310